Banjaluka - Na Trgu Krajine u Banjoj Luci je u subotu 28.07.2012.g. deseti put zaredom, održana tradicionalna izložba starovremenih Citroënovih vozila, na kojoj je bilo izloženo oko tridesetak oldtimera iz BiH zemlje i regiona.

Izložba je održana u okviru manifestacije “Oldtimer Citroën susret”, koje je organizovao banjalučko Auto-moto društvo “Krajina”, pod pokroviteljstvom C-auta iz Banjaluke, koji je i po treci put generalni sponzor ove manifestacije. Vlasnici izloženih automobila u Banju Luku su stigli iz svih krajeva regiona, ali i Evrope. Kako se moglo primjetiti, uz domaće izlagače, najviše je bilo oldtimera sa slovenačkim registarskim oznakama, a primjetan je bio i broj izlagača iz Srbije i Hrvatske.

“Idem na gotovo sve susrete ljubitelja Citroëna, to je auto u koje sam godinama zaljubljen. Dijelove za svoj automobil pronalazim na teritoriji čitave bivše SFRJ, jer ovakvih vozila ima dosta rashodovanih”, naveo je jedan slovenački izlagač oldtimera.

Kao i prethodnih godina okupljanje učesnika je u Citroënovom auto salonu, gdje je za sve učesnike obezbjeđen doručak i opuštanje uz kafu. Organizatori subotnje izložbe u Banjoj Luci su za učesnike skupa organizovali bogat program, koji obuhva razgledanje grada, rafting u kanjonu Vrbasa, te upoznavanje sa narodnim običajima i kuhinjom.